Nuorten Harrastemessut
su 14.04.2019 klo 11.00-15.00
Saga Congress Centerissä

 

Koko perheen ilmainen tapahtuma!

Mitä sä haluaisit harrastaa?

Jos ”ei oo mitään tekemistä” ja ”kaikki kaverit on jossain”, älä jää enää kotiin.

Sadat eri lajien harrastajat kokoontuvat joka kevät esittelemään harrastustoimintaa Vantaalla. Lions Club Vantaa/Hämeenkylän järjestämillä harrastemessuilla on mahdollisuus tutustua näihin lajeihin sekä jutella lajia harrastavien muiden nuorten kanssa. Mitä just sä haluaisit harrastaa?

Tosi moni kuivalta kuulostava harrastus voikin olla nimeään parempi juttu. Ja missä muualla pääsisit kysymään, mitä tähtitieteilijät, palvelukoiraharrastajat tai partiolaiset oikein tekevät?

Saapuminen

Voit tulla messuille autolla, linja-autolla, polkupyörällä tai kävällen.

Saga Congress Center
Martinkyläntie 48
01720 Vantaa

Pysäkit:
Martinkyläntie 49 (V1421)
Fur Center (V1420)

Linjat:
Elielinaukio – Martinlaakso – Kalajärvi 436
Myyrmäki – Martinlaakso – Askisto 335B

Miksi Harrastemessut-tapahtumaa tarvitaan?

Tämän päivän keskusteluissa sana ”syrjäytyminen” on yleistynyt valitettavan monissa yhteyksissä. Kasvavan nuoren kohdalla syrjäytyminen on vieläkin huolestuttavampaa kuin aikuisen kohdalla. Nuori joutuu aikuista useammin sellaisten valintatilanteiden eteen, joilla on ratkaiseva merkitys – ehkä koko loppuelämää ajatellen. Syrjäytymistä tai ”väärille raiteille” ajautumista edesauttaa nuoren oma tiedon ja kokemuksen puute valintatilanteessa sekä lisäksi kaveripiirin vahva vaikutus nuoren omiin päätöksiin.

Pitkäjänteisyyden väheneminen, päihteiden ja huumeiden käyttö sekä nuorisorikollisuus ovat vain oireita jostakin muusta. Näitä voivat olla esim. rikkoutunut perhe, väärä ystäväpiiri, huono koulumenestys tai hyvien harrastusten puute.

Ulkoa päin emme voi paljoakaan tehdä, mutta millä voimme ehkä auttaa nuorta, on uusien harrastusvirikkeiden tarjoaminen hänelle. Voimme todeta, että usein uuden harrastuksen aloittamisen kynnys on liian kaukana ja liian korkealla.

Nuorten Harrastemessutapahtuman tavoitteena onkin:
auttaa nuorta ja vanhempiaan saamaan virikkeitä, tietoa ja kontakteja uusien harrastusten pariin
toimia seurojen, järjestöjen ja liike-elämän foorumina oman toimintansa esilletuomisessa
toimia nuorten ja koko perheen viihtyisänä tapahtumapaikkana
Olkoon mottonamme: Autamme yhdessä nuorta ajankäytön valinnassa.